Linkek a témában:
Tőzegáfonya tulajdonsága
A tőzegáfonya elsősorban a vese és a húgyhólyag védelméről ismert termék, amelyet emésztési zavarok és a C-vitamin hiány kezelésére is felhasználnak. Kiváló antioxidáns forrás, amelynek köszönhetően többféle betegség kialakulása ellen is alkalmas. A tőzegáfonya többféle előnnyel is rendelkezik.
Kóladió-kivonat hatása
A kóladió egy Afrikában őshonos termék, amely napjaink legösszetettebb és forradalmi súlycsökkentő termékének a fő hatóanyaga. A kóladió súlycsökkentő és élénkítő hatásai mellett egészségünkre is pozitív hatással van. Magas antioxidáns előnyei mellett az immunrendszert is képes erősíteni.
Antioxidáns tartalmú gyógyteák
Gyógyteablogunk színes és tartalmas cikkekkel várja az egészséges életmód iránt érdeklődő olvasókat. Témáink között szerepelnek a gyógyteák, gyógyfüvek hatásai, egészséges gyümölcslé- és szörpreceptek, vitamin ABC. Cikkeink tekintetében nagy hangsúlyt fektetünk a testi egészség megőrzése mellett a lelki harmóniát szolgáló alternatív gyógymódok bemutatására is (pl. Bach virágterápia).
Szőlőmag mikroőrlemény
Különlegesen nagy természetes antioxidáns tartalommal - összflavonoid tartalma 3000 mg/100 g
Flavonoid
A flavonoidok antioxidáns tulajdonságú növényi hatóanyagok.
Mangosztán
A mangosteen, magyarul mangosztán, egy Thaiföldről származó gyümölcs, amelynek lelőhelyén is rendkívüli gyógyító erőt tulajdonítanak.Garcinia mangostana rendkívül ízletes. A xantonok, a flavonoidok családjába tartozó rendkívül erős antioxidáns vegyületek, melyek egyes vizsgálatok szerint ötször hatékonyabbak a C- és E-vitaminnál.17 különböző xanthon jellegű vegyületet tartalmaz.
A homoktövis jótékony hatásai.
A homoktövis egy igazi immunerősítő bomba. Magas antioxidáns hatásai mellett gazdab B-vitaminokban, E-vitaminban, valamint kiemelkedően magas C-vitamin tartalommal is rendelkezik. Májregeneráló hatásai mellett a bőr ápolásában is hatékonyan alkalmazható.
Meghatározás
Friss, és lehetőleg természetes körülmények között termett zöldségekben, minimálisan feldolgozott, növényi táplálékokban gazdag étrenddel biztosítani lehet a kívülről szervezetünkbe került antioxidánsok mennyiségét. (Sok más hasznos anyaggal, például vitaminokkal, ásványi anyagokkal együtt.) A nem megfelelő étrend és a modern élelmiszeripar igényli a mesterséges antioxidánsokat (ez utóbbi elsősorban a termékek eltarthatóságát fokozza velük).